06-48765050 info@mohara.nl

Werkwijze en tarieven

Kies hier wat voor jou van toepassing is.

Particulier

 

Werkwijze

Hoe ziet een behandeling er uit?  ​In de behandeling staat jouw hulpvraag centraal. Hiermee starten we het gesprek, de anamnese. Door het gesprek, naar je tong te kijken en je pols te voelen stel ik een diagnose waarop een behandeling volgt. 

Afhankelijk van wat je gekozen hebt ga je op de futon liggen (SHIATSU), op de massagetafel (SHIATSU-TUINA, VOETMASSAGE, MASSAGE bij KANKER) of neem je plaats op de massagestoel (STOELMASSAGE). Bij de behandelingen zonder kleding gebruik ik massageolie.

Naast de massage kunnen aanvullende technieken nodig zijn zoals cupping, moxa of guasha. 

Bij cupping wordt een bolletje van glas of plastic geplaatst die de huid plaatselijk vacuüm trekt waardoor doorbloeding op gang komt en energie wordt vrijgemaakt. Moxa wordt gebruikt als er juist sprake is van een koude, starre plek. Het is een soort brandende wierook van bijvoetkruid dat boven de huid wordt gehouden waardoor het lichaam op diep niveau wordt verwarmd en Qi en Xue (Bloed) in beweging komt. Guasha is een schraaptechniek met een stukje jade of hoorn. De huid wordt hierdoor rood en waar blokkades (afvalstoffen/toxines) zijn verschijnen “bloeduitstortingen” (Sha). Met het schrapen komt de blokkade vrij en kan de energie weer gaan stromen. 

 

Tarieven

Shiatsu behandeling op de mat, futon

Behandeling 60 minuten € 65,-
Behandeling 90 minuten € 85,-

Tuina behandeling op de massagetafel

Behandeling 60 minuten € 65,-
Behandeling 90 minuten € 85,-

Combi Shiatsu-Tuina behandeling op de massagetafel

Behandeling 60 minuten € 65,-
Behandeling 90 minuten € 85,-

Chinflex® voetmassage

Behandeling 60 minuten € 65,-
Behandeling 90 minuten (in combinatie met massage van hoofd, gezicht, armen en handen) € 85,-

Massage bij kanker

Behandeling 60 minuten € 65,-
Behandeling 90 minuten € 85,-

Stoelmassage

Stoelmassage 30 minuten € 30,-

Vergoedingen

De behandelingen kunnen worden vergoed door je zorgverzekeraar, indien je het juiste pakket hebt. Voor klachtgerichte therapie geldt dat gemiddeld drie tot zes behandelingen voldoende zijn. Je hebt geen verwijzing van je huisarts nodig en de consulten gaan níet van je eigen risico.

 

Kortingen

Je krijgt korting bij een strippenkaart als regelmatig onderhoud van je lichaam en geest of als preventieve behandelingen.

Strippenkaart
van 10x 60 minuten
€ 550,-
(€ 55,- ipv € 65 per uur)
Strippenkaart
van 5x 60 minuten
€ 300,-
(€ 60,- ipv € 65 per uur)

 

Je kunt zolang met de kaart doen als je wilt. Je betaalt het gehele bedrag vóóraf.

Als je een bekende tipt en hij/zij komt voor een behandeling dan krijgen jullie allebei € 5,- korting. Jij ontvangt deze bij je volgende bezoek en je kennis betaalt € 5,- minder voor de eerste behandeling.

Organisaties

  

Werkwijze

Idealiter is Mohara met regelmatige tussenpozen in uw organisatie aanwezig. Bij voorkeur in dezelfde, afgesloten ruimte waardoor geen personeel hoeft te verschuiven en continuïteit en rust wordt geboden. Het belangrijkste dat Mohara van u vraagt is tijd voor uw medewerkers om de massage te ontvangen en een goed intern communicatie-kanaal met informatie wanneer Mohara in huis is, wat ze te bieden heeft en welke eventuele speciale aanbiedingen er zijn.  Alle andere logistiek, administratie, planning en financiële afhandeling wordt u uit handen genomen.

Er zijn vier soorten behandelingen mogelijk, waarover wij in gesprek zullen gaan welke u het meest geschik vindt:
• Een massage die gericht is op ontspanning
• Een klachtgerichte behandeling (pijnvermindering)
• Een therapeutische behandeling (bij chronische klachten)
• Kindfulness massage (bewustwording en vermindering van stress, pijn en spanningsklachten)

Afhankelijk van wat u uw medewerkers wilt aanbieden masseert Mohara over de kleding heeft of gebruikt een weinig massageolie. Men kan na de massage gewoon weer aan het werk, maar dan verfrist, uitgerust en met meer bewustzijn over de eigen gezondheid en de mogelijkheid hoe men zelf spanningsklachten kan verminderen.

Tarieven en fiscaal voordeel 

De tarieven zijn afhankelijk van de wensen die u heeft. U kunt Mohara Mobiel inhuren of een plek bieden voor één of meerdere dagdelen per maand. De massages voor uw medewerkers kunt u regelen en betalen, al dan niet met een bijdrage van de fiscus. Maar u kunt er ook voor kiezen om enkel tijd en ruimte te faciliteren en uw werknemers zelf de massage te laten betalen (bijvoorbeeld uit hun Persoonlijk Budget). 

De medewerker kan kiezen voor losse behandelingen of voor aanschaf van een strippenkaart. Het laatste is voordeliger en biedt de kans om een eventuele chronische hulpvraag  zoals bv. spanningsklachten gerichter aan te pakken danwel te werken naar preventief welzijn en gezondheid. Bij therapeutische hulpvragen en geschikt pakket van de medewerker kan men de factuur indienen bij de zorgverzekeraar. 

Cursussen

 

Werkwijze

Bij de Cursus Ontspanningsmassage werk je met een vaste partner. Dat kan een partner zijn die je kent of iemand die zich, net als jij, individueel heeft aangemeld. We werken op een massagetafel (met olie) en op een gewone stoel (over de kleding). De stapsgewijze cursus gaat vergezeld van een fraaie en overzichtelijke handout met foto’s en uitleg van de verschillende massagegrepen. We starten en eindigen de avonden met rustig lichaamswerk en korte meditatieve oefeningen. Je krijgt geen huiswerk, maar als het goed is wel steeds meer zin om een massagetafel aan te schaffen en te masseren! 

Bij een Privé Workshop kom ik bij je thuis met massage benodigdheden. We maken kennis en stemmen af waarmee ik jou en je massage-maatje kan helpen. Hiermee gaan we een halve of een hele dag aan te slag. De bedoeling is dat jullie met deze persoonlijke aandacht, adviezen en begeleiding meer inspiratie en handvaten krijgen om (weer) lekker te masseren. En natuurlijk dat je zelf prettig gemasseerd bent! Belangrijk is vaak niet zozeer het kennen van technische massagegrepen alswel het werken vanuit een ‘flow’ die zowel voor je maatje als voor jou prettig is. Je leert te reageren en anticiperen op wat je massagepartner nodig heeft en welke massagedruk en stevigheid geschikt is. Èn je zorgt ervoor dat je je eigen lichaam niet overbelast maar juist goed leert inzetten tijdens de massage.

Bij de Workshop Shiatsu-basis werken we op matjes op de grond. Eerst doen we lichamelijke oefeningen waarmee we onze aandacht brengen naar onze buik (Hara). Shiatsu is een langzame en zachte manier van werken maar vraagt goede lichaamsbeheersing, concentratie en liefdevolle aandacht zowel voor jezelf als voor je partner. Je masseert voornamelijk door gebruik te maken van je eigen lichaamsgewicht (‘inleunen’) en de zwaartekracht. We werken volgens de leer van de meridianen, de fascia en basisprincipes van yin en yang. Je leert het verschil kennen tussen yin en yang en hoe je dit in je massage kunt inzetten. We werken zowel aan de voor-, als de achterzijde van het lichaam. Bij shiatsu werk je over de kleding heen en gebruik je dus geen massageolie.

Tarieven

De Cursus Ontspanningsmassage loopt via de Personeels Vereniging van het Radboud. De 6 weekse cursus is voor PV-leden € 110,- en voor niet PV-leden € 124,-. In het najaar van 2018 wordt de cursus uitgebreid naar 12 weken en zal de prijs zich hierop aanpassen. Zie voor meer informatie t.z.t. deze site van de PV.

De Privé Workshop kost € 125,- voor een dagdeel plus een flesje goede massageolie. Een hele dag is € 225,-.

De Workshop Shiatsu-basis is afhankelijk van het aantal deelnemers  en de grootte van de te huren ruimte. Gemiddeld is de deelname 6 personen waarbij de prijs per persoon ligt rond de € 50,- (dagdeel) en € 85,- (hele dag).

 Voor actuele prijzen: mail naar info@mohara.nl.

Mohara

Muntweg 532
6532 TT Nijmegen
Telefoon: (+31)06-48765050
E-mail: info@mohara.nl

Volg Mohara op:

Gratis e-book

7 tips voor minder stress in je lijf

Gratis e-book

O.N.T.S.P.A.N

7 tips voor minder stress in je lijf

Ja, die wil ik hebben!

error: Content is protected !!