06-48765050 info@mohara.nl

Een massage bij Mohara vermindert spierpijn, spanningsklachten en RSI

Behandelingen bij Mohara zijn er op gericht om naast de symptomen ook het dieper liggende probleem aan te raken en weg te nemen.   Dit kan het je het volgende opleveren:

  • ​Ontspanning
  • ​Beter slapen
  • Geen beperkende spanningsklachten meer
  • Energiek zijn​ en zin hebben in de dag
  • Bewegingsvrijheid​
  • Pijnvrij zijn​
  • ​Meer liefde voelen voor jezelf en je lichaam​​​
  • Je vitaal en soepel voelen

Shiatsu op de futon

Shiatsu is een massagevorm waarbij druk wordt gegeven op energetische punten. Daarom noemt men het ook wel drukpunten-massage of meridiaan massage. Een meridiaan is als een rivier van energie en shiatsu kan deze energiestroom herstellen. ​De massage is rustig en intens tegelijkertijd.
​Shiatsu wordt over de kleding gegeven. Door afwisselend diepe en oppervlakkige druk of strekking te geven op bepaalde plekken van je lichaam ​wordt je Qi (levensenergie) uitgenodigd te bewegen. Je gaat hierdoor niet letterlijk bewegen, maar de levensenergie gaat stromen en je lichaam komt energetisch in balans. Hierdoor word je verfrist, gevuld, verwarmd en van binnenuit gekieteld. Dat is LEVENSKRACHT. ​Shiatsu werkt op een dieper niveau dan een ‘gewone’ klassieke massage, waardoor je er ook de volgende dag of zelfs dagen nog profijt van hebt.

Tuina massage

Tuina is een dynamische behandeling, ook wel Chinese fysiotherapie of sportmassage genoemd. Evenals shiatsu is tuina een massagevorm waarbij energetische punten en energiebanen worden behandeld. Shiatsu en tuina zijn een beetje te vergelijken met acupunctuur maar dan zonder naalden.Volgens de Chinese geneeskunde ontstaat pijn door stagnatie van energie (Qi) en/of bloed (Xue). Tuina brengt Qi en Xue in beweging waardoor de pijn afneemt. In mijn behandelingen combineer ik tuina, shiatsu en klassieke massagetechnieken zodat een volwaardige behandeling ontstaat.

Deel- en lichaamsmassage

Deze massages zijn een combinatie van principes uit de shiatsu, tuina en klassieke massage. Het haalt het beste van deze massagetechnieken naar boven. Zoals bijvoorbeeld shiatsu voor het vinden en voeden van plekken in je lichaam waar energie tekort is (‘leegte’), het loslaten van overspanning en geblokkeerde energie (‘stagnatie’) bij tuina en het behandelen van triggerpoints of spiermassage bij klassieke massage. 

Voetreflex massage

In de holistische geneeskunde zoals de Chinese, Japanse en de westerse reflexologie is elk afgesloten deel van het lichaam een afspiegeling van het geheel. Voorbeelden zijn pols, oor, hand, hara (buik) of voet. Ze corresponderen met organen en systemen in het lichaam en hebben invloed op de gehele gesteldheid. Daarom kan het masseren van de weefsels en energie bij Voetreflex therapie effectief zijn, ook al zit de klacht niet letterlijk in de voet. Bij de behandeling worden voeten, onderbenen en knieën gemasseerd. 

Ook als je geen klachten hebt kom je tot rust omdat energie uit het hoofd naar de voeten gaat en je beter kunt aarden. Een Voetreflex massage geeft een weldadig gevoel van ontspanning èn vitaliteit. 

Stoelmassage

Bij een stoelmassage zit je in een speciale ergonomische stoel. De massage wordt over je kleding gegeven. Bij deze massage gebruik ik zowel shiatsu, tuina als technieken uit de klassieke massage. Je rug, nek, hoofd maar ook armen, handen, voeten en de benen kunnen behandeld worden. Verfrissend en ontspannend tussen de werkzaamheden door, maar ook heel geschikt voor mensen die niet op een mat of tafel kunnen of willen liggen. Deze massage kun je kiezen voor je ontspanning of als je klachten hebt. 

Mohara

Verlengde Groenestraat 33
6525 EG Nijmegen
Telefoon: (+31)06-48765050
E-mail: info@mohara.nl

Volg Mohara op:

Gratis e-book

7 tips voor minder stress in je lijf

Gratis e-book

O.N.T.S.P.A.N

7 tips voor minder stress in je lijf

Ja, die wil ik hebben!

error: Content is protected !!