06-48765050 info@mohara.nl

Ontdek je talent en leer professioneel masseren bij Mohara

Naast mijn massagepraktijk op de Muntweg en in het Radboudumc geef ik met veel plezier massagecursussen bij de PV Radboud. En geef ik individuele workshops. Tevens doceer ik Tuina bij Total Health, een opleidingsinstituut voor Chinese geneeswijzen (www.totalhealth.eu). Verder ben ik lid van TCM-Nijmegen (www.tcmnijmegen.nl). TCM Nijmegen is een regionaal netwerk van therapeuten die zich bezighouden met theoretische verdieping en praktische uitvoering van de TCM (Traditional Chinese Medicine). Graag deel ik mijn interesse en liefde voor mensen, holistische geneeskunde, TCM, filosofie, boeddisme en natuur. Mijn kracht is laagdrempeligheid en het overbrengen van plezier in het massagevak.

 

Herken je het volgende…

  •  Je wilt wel masseren maar hebt geen idee hoe het moet
  • Je masseert w​​​​el eens maar na 10 minuten weet je niet meer wat je moet doen
  • Je masseert al en wil inspiratie opdoen
  • Het masseren is belastend voor je eigen lichaam
  • Enkel jij òf je partner masseert de ander
  • ​Je wilt kennismaken met technieken uit de tuina of shiatsu massage
  • Het ontbreekt aan quality time voor jou en je partner, kind, vriend(-in), collega of maatje
  • Je denkt dat je theoretische kennis van het menselijk lichaam moet hebben voore kunt masseren
  • Je wilt het ontdekken of het massagevak iets voor jou is

Kies dan voor een cursus of (individuele) massage of shiatsu workshop bij Mohara!

Wat is het resultaat?

Mohara leert je hoe je kunt masseren op een moeiteloze, ontspannen en prettige manier. Je zult ontdekken dat het jou ook goed doet om te masseren en om gemasseerd te worden. Je vindt rust en een fysieke houding waarbij je geen energie verliest tijdens het masseren. Je krijgt inspiratie en zelfvertrouwen om een goede massage te geven. Je leert eenvoudige maar doeltreffende technieken in te zetten. En je kunt beoordelen wat voor soort massage op dat moment voor je cliënt geschikt is. Je cliënten zullen versteld staan hoe goed, zorgzaam en effectief je massages zijn!

Cursus Ontspanningsmassage

In 6 avonden leer ik je hoe je een volwaardige ontspanningsmassage kunt geven. Voor iedereen die massage-inspiratie wil opdoen, iets leuks wilt doen met partner, moeder, dochter, collega of vriend(in) of als je even níet met je hoofd bezig wilt zijn.  Je leert diverse massagetechnieken en de opbouw van een goede massage. En je leert te letten op je eigen houding tijdens het masseren opdat je moeiteloos kunt masseren en er geen (rug-)klachten door krijgt. We masseren zowel op een massagetafel als in zithouding, zodat je het geleerde ook makkelijk thuis of op je werk kan toepassen. ​

De cursus wordt gegeven via de Personeels Vereniging van het Radboud en vinden plaats in Villa Oud-Heyendaal te Nijmegen. Inschrijven kan via de website www.ru.nl/pv/cursussen-workshops/body-mind-cursussen of door middel van een e-mail naar info@mohara.nl of het contactformulier.

Privé workshop ontspanningsmassage

Heb je wel interesse in de massagecursus maar heb je niet voldoende tijd, wil je liever individuele aanwijzingen hoe je kunt masseren, of kan je partner niet alle avonden maar hebben jullie wel interesse? Dan is een individuele workshop ideaal. Ik kom bij je thuis met een massagetafel en massagespullen en leer jou en je hoe je een perfecte ontspanningsmassage kunt geven. Dus als je denkt dat masseren zwaar en moeilijk is en dat enkel gemasseerd worden leuk is, neem contact met me op. Ik kom graag naar je toe en garandeer je een fijne, persoonlijke en leerzame workshop!

Wil je weten wat anderen zeggen: kijk dan hier. Heb je interesse? Mail dan naar info@mohara.nl.

Workshop shiatsu basis

Shiatsu is een rustige en tevens intense massage die komt uit de Chinese-Japanse massageleer. De basis is het balanceren van het Yin en Yang in lichaam en geest waardoor Qi, levensenergie vrij kan stromen.
Shiatsu massage wordt gegeven over de kleding heen en op een massagemat, een futon.
In de shiatsu wordt ondermeer gebruik gemaakt van acupressuur (= druktechniek op acupunctuurpunten) en meridiaanmassage (= masseren van specifieke energiebanen in je lichaam). In deze workshop maak je hiermee kennis èn leer je het verschil kennen tussen activerende, yange technieken en voedende, yinne technieken.
Je gaat elkaar om de beurt masseren. Dit is een heerlijke workshop waarin je het  bijzondere van shiatsu zult ervaren. Heb je interesse of vragen, mail dan naar info@mohara.nl.

Ervaringen van anderen

 

Ik had eigenlijk geen idee en wist ook niet wat te verwachten. Ik ben altijd van dingen stevig aanpakken. Heb je ergens pijn, dan hard strekken of door gaan zodat je er doorheen gaat of zo. Nu leerde ik dat het ook zachter kan. Voor mij was het een leuke ontdekking om de “zachte delen” te leren kennen. Grappig was ook dat ik van sommige massages dacht het heel fijn te vinden en dat deed me dan niet zo veel en andere die me in eerste instantie niets zeiden waren dan weer heel fijn. Al met al een leuke ontdekkingstocht en ervaring. Dank daarvoor.

Cobi, massagecursus Radboud november 2017

Al langer liepen wij met het idee rond om wat meer te leren over het geven van een massage. Niet om een professioneel masseur te worden maar om op basis van de eerste massagebeginselen een fijne ontspanningsmassage te kunnen geven en ontvangen.
Toen deze cursus van 6 avonden op ons pad kwam hebben we ons direct ingeschreven. In een fijne setting werden wij op een gestructureerde maar toch zeer ontspannen wijze wegwijs gemaakt in de basishandelingen. Met de overige 5 stellen was het bovendien erg gezellig.
Ook al ben je gefocust op het masseren, Mo zorgt ervoor dat er van het begin tot het eind een ontspannen sfeer hang waar je als bijkomend voordeel helemaal “zen” van thuis komt. Voor ons voldeed deze cursus aan al onze verwachtingen. We hebben inmiddels ook een massagetafel gekocht om het geleerde in de praktijk te brengen.

Richard en Patricia, massagecursus Radboud november 2017

Een zondagmiddag. Samen een massageworkshop bij Mo. Vooraf? Leuk en ook een beetje spannend. Uiteindelijk hebben we een heerlijke middag gehad. Boven verwachting; fijn, gezellig, leerzaam. Mo weet je op je gemak te stellen en in korte tijd veel adviezen te geven toegespitst op alle aspecten van masseren. Houding, technieken, open stellen van jezelf. Het plezier voor beiden staat hierbij steeds voorop. De sfeer was dan ook open en ontspannen met af en toe een moment van rust met een kopje thee. Wij gaan zeker nog eens terug voor een vervolg!
Lotte en Herman, privé workshop april 2017

Mohara

Muntweg 532
6532 TT Nijmegen
Telefoon: (+31)06-48765050
E-mail: info@mohara.nl

Volg Mohara op:

Gratis e-book

7 tips voor minder stress in je lijf

Gratis e-book

O.N.T.S.P.A.N

7 tips voor minder stress in je lijf

Ja, die wil ik hebben!