06-48765050 info@mohara.nl

Geef de stilte een kans

 

Coronacrisis verwerking voor zorgprofessionals

Eendaagse workshop  Geef de stilte een kans

Hoe is het met jou na of nog steeds in deze crisistijd rondom COVID19? In een intensieve tijd is het belangrijk om soms afstand te nemen van alle drukte in leven en werk. Een moment om aandacht te besteden aan de verwerking van deze periode en wat dit met jou als persoon doet. Hoe ga je om met emoties, gedachten of beelden die bij je blijven? Of die juist aan het schuiven en veranderen zijn?

Want herken je deze uitspraken van collega’s of van jezelf?

“Ik heb het gevoel dat ik patiënten tekort doe omdat ik geen contact kan maken. Ik kan hun gezichten niet zien, omdat ze op hun buik liggen. En ik spreek en zie hun familie bijna niet. Dit is heel eenzaam.”

“ Het ontwikkelde zich ineens razendsnel, zonder dat we wisten wat er precies gebeurde. En die ethische discussies rondom dreigende overcapaciteit…die keuzes gaan vol tegen je moraal in.”

“Ik wil alle bewoners graag steunen en goed verzorgen, maar daar hebben we de middelen niet voor. Dat is heel onrustig en ook beangstigend.”

Hoe verwerk je zoiets? 

Nu de druk op de  ketel blijft, is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Een moment om je veilig te voelen en tot rust te komen. Als de adrenaline zakt kun je je realiseren wat er allemaal gebeurt. . Maar terwijl je je wilt herpakken, kan ook de vermoeidheid toeslaan of de moed in de schoenen zinken. Of kun je je misschien niet goed concentreren, is je lichaam gespannen, voel je je angstig, verward, prikkelbaar of juist ‘leeg’. Wat zou je kunnen helpen om niet opgebrand te raken? 

Kom tot rust in een ‘natuurbad’

Ik gun je een lang moment van uitrusten in een ‘natuurbad’. Dat ‘bad’ kan ik je bieden, in de vorm van een oude boomgaard midden in de stad Nijmegen. Een prachtige omgeving die rust geeft èn inspireert. Een dag om ervaringen en gevoelens uit te wisselen met collega’s. En stil te staat bij jezelf.

Laat je gedachten verzachten, je gevoel praten, voel je gesteund en probeer te ontspannen en even uit te rusten van alles. Zoom in op het gefluister in het groen, het gekabbel van de vijver en de gevormde fruitbomen. Laat je inspireren door je eigen verhaal, dat van anderen en de natuur om je heen. En ga op een ontspannen en creatieve manier aan de slag met wat voor jou belangrijk is om van de afgelopen periode los te laten of juist mee te nemen. Maar HEB VOORAL EEN FIJNE DAG!

Gun jezelf deze dag om uit te rusten en bij te komen met heerlijke natuurlijke energie.

Met (geleide)mediatie, lichaamswerk, creatieve opdrachten en soms een gezamenlijke oefening.

Data:
HOPELIJK WEER NIEUWE DATA in 2022! 

Tijd: van 10-16:00 uur.

Locatie: Verlengde Groenestraat 33, 6525 EG Nijmegen (tegenover station Heyendaal).

Meld je aan voor de workshop Geef de stilte een kans. Via email: info@mohara.nl

 

Klinkt dat goed? 

Wil jij je ervaringen delen met collega’s die hetzelfde hebben doorgemaakt als jij, niet in professionele setting op het werk, maar buiten in een boomgaard? 

Meld je aan voor de workshop Geef de stilte een kans.
Via email: info@mohara.nl

“En zo werd de bodem van de put het fundament waarop ik mijn huis opnieuw bouwde” – 

citaat J.K. Rowling

Waarom deze workshop

Tijdens de coronacrisis ontluikt het een prachtige lente. Ik ben zzp-er maar kan niet werken. Ik heb een blessure en mijn praktijk ligt lange tijd stil. Ik maak me zorgen, om mijn situatie en de toekomst. Maar vooral voel ik compassie met de mensen die met hun handen in de crisis staan, hun uiterste best doen om levens te redden en ook zovele levens en vreemde gemaskerde patiënten tussen hun handen voelen doorglippen. Ik wil helpen maar sta aan de zijlijn. Ik moet dealen met mijn eigen problemen en uitdagingen. En ik ga in quarantaine.

En hier thuis, zonder werk, collega’s en klanten ontdek ik nieuwe mogelijkheden. En beleef ik andere tijden. Tijden van rust, plezier, creativiteit, verrassingen. Ik fiets door de polder en de lege stad, ik wandel en ga vooral veel hardlopen in de bossen. Ook gebruik ik deze momenten om te mediteren. Zittend tegen een boom, op een graspolletje maar ook tijdens het sporten. Ik verleng mijn ademhaling en richt me op mijn lijf. En geest en emoties komen tot bedaren. Mijn hoofd wordt rustig, mijn hart gaat open en mijn lichaam wordt soepel en zacht. Ik open mijn ogen, mijn oren, huid, neus. Ik geniet en sta open voor de verrassingen van de natuur, de bomen, bloemen, beekjes, de dieren. De kleuren, geuren, geluiden en bewegingen. Het is een feest. Helend, op dat moment. Het past me als gegoten. De natuur is ook een spiegel en die is echt niet altijd schoon. Maar de natuur (ver-)oordeelt niet, ik ervaar haar als vriendelijk, vrolijk, wijs en leerzaam. Deze liefdevolle omgeving brengt me tot nieuwe oefeningen, inzichten, verheldering van mijn problemen maar ook onverwachtse oplossingen. Maar het is vooral heerlijk rustgevend en inspirerend!

En zo’n ervaring wil ik graag aanbieden aan die mensen die tijdens de covid19 crisis met volle inzet aan het werk waren. Bij wie nu de vermoeidheid toeslaat en de film soms met flarden wordt teruggedraaid. En wat ligt er nu op jouw bord of glipt er tussen je handen? Het lijkt me een intensieve tijd, ook juist nu Nederland weer ‘opengaat’ terwijl jij eerder rust nodig hebt.

Ik gun jou een cadeautje, in de vorm van een ‘natuurbad’. Een dagje in een mooie oude boomgaard midden in Nijmegen. Om te ontspannen en te reflecteren, te uiten en vorm te geven aan dat wat voor jou belangrijk is om de afgelopen periode te verwerken. Een dag in de buitenlucht met (geleide)mediatie, lichaamswerk, creatieve opdrachten en soms een groepsronde.

Doe jezelf een plezier en gun jezelf een vrije dag in de buitenlucht. De belevingstuin ligt vlakbij het Radboud, als een oase van rust in de stad verscholen. Met een overvloed aan vriendelijkheid, schoonheid en geduld. Voor jou en je verhaal.

Gratis e-book

O.N.T.S.P.A.N

7 tips voor minder stress in je lijf

Ja, die wil ik hebben!

error: Content is protected !!