06-48765050 info@mohara.nl

Betere inspanning door regelmatige ontspanning​​​​​

 

Mohara biedt medewerkers gezonde (ont-)spanning op de werkvloer

Regelmatig een massage op het werk helpt spanningsklachten verminderen en zorgt dat werknemers alert en vitaal blijven.

De methode van voorkomen is beter èn goedkoper dan die van genezen. Mocht u beleid (willen) voeren op het gebied van Duurzaam Inzetbaar Personeel of denken aan een preventief Arbo-beleid, dan is massage een laagdrempelige maar verstandige keuze.

Bent u als HR-manager, Arbo-coördinator of directeur geïnteresseerd om uw medewerkers iets extra’s te bieden?

Brochure voor bedrijven. Ontvangt u de brochure liever op hardcopy of wilt u een gratis kennismakingsgesprek neem dan contact op via info@mohara.nl​.

Mohara in uw bedrijf

We zijn een ijverig en ambitieus volk. Idealiter is dit een gezonde prestatiewens en gaat dit niet ten koste van de vitaliteit van een medewerkers. Maar hoe stuur je dat? Een hoge werkdruk, veel computerwerk of andere inspannende werkzaamheden (al dan niet in een eenzijdige werkhouding) kunnen leiden tot vervelende spanningsklachten. 
Klachten waar u aan kunt denken zijn bijvoorbeeld hoofdpijn, KANS (Klachten van Arm, Nek en Schouder – voorheen RSI genoemd), rugklachten, maar ook vermoeidheid of concentratieproblemen. Deze spanningsklachten lijken inherent aan de huidige hoge werkdruk en aan computerwerk. Maar ze hoeven niet te ontstaan. 

Sterker nog, het tijdig signaleren en behandelen van spanningsklachten is van belang, er is namelijk wat aan te doen zodat ziekteverzuim voorkomen kan worden! Ervaring en onderzoek laten zien dat als je je gedurende je werkdag regelmatig lichamelijk en mentaal ontspant, je de kans op chronische stress en KANS vermindert.
Mohara biedt professionele ondersteuning en belicht zowel de lichamelijke als de mentale kant van de spanningsklacht. Hierdoor voelt men zich serieus genomen en wordt men uitgenodigd om te kijken wat men zèlf kan doen om de klacht(-en) aan te pakken.

Soorten bedrijfsmassages

Voetmassage
​Het bijzondere van een voetmassage is dat het een volwaardige behandeling is, ook al worden enkel voeten, onderbenen en knieën gemasseerd. Deze massage geeft een weldadig gevoel van ontspanning en vitaliteit. Zeker mensen die veel spanning in hele lichaam voelen of specifiek even ‘uit het hoofd willen’, hebben veel baat bij een voetmassage. 

 Stoelmassage
Bij deze massage zit je volledig ontspannen in een speciale ergonomische stoel. Bij deze massage kunnen rug, nek, hoofd maar ook armen, handen, benen en voeten behandeld worden. Tevens klachtgerichte behandelingen mogelijk, zoals KANS-klachten (klachten van Arm, Nek, Schouder). Heel effectief, verfrissend en ontspannend tussen de werkzaamheden door. Je houdt bij deze massage je kleding aan.

Mohara combi-massage
​Deze unieke massage is een combinatie van principes uit de klassieke massage, shiatsu massage en tuina massage. Geschikt als je last hebt van pijnklachten, niet graag op een massagestoel zit of behoefte heeft aan een goede ontspanningsmassage. Je ligt hiervoor op een massagetafel en wordt gemasseerd met olie. Je kunt kiezen voor een deelmassage van bijvoorbeeld enkel de rug, schouders of benen of een totale lichaamsmassage.

“Give me the serenity to accept the things I cannot change,

the courage to change the things I can and the wisdom to know the difference”

Praktische informatie

Tarieven en vergoedingen
De tarieven zijn afhankelijk van de wensen die u heeft. U kunt Mohara Mobiel inhuren of een plek bieden voor één of meerdere dagdelen. De massages voor uw medewerkers kunt u regelen en betalen, al dan niet met een bijdrage van de fiscus. Maar u kunt er ook voor kiezen om enkel tijd en ruimte te faciliteren en uw werknemers zelf de massage te laten betalen (bijvoorbeeld uit hun Persoonlijk Budget). 

Bedrijfsmassages zijn op te voeren als bedrijfskosten. Voor overheidsinstanties is de BTW in enkele gevallen (gedeeltelijk) terug te vorderen. De Belastingdienst erkent massage op het werk als een ARBO voorziening waarmee fiscaal voordeel is te behalen. De massages dienen daarvoor wel in uw ARBO plan te zijn opgenomen.

Afspraak maken
Als uw interesse is gewekt kunt u contact met me opnemen voor een kennismaking en een gratis demonstratie. Mohara komt met alle plezier een keer met de massagestoel naar u toe zodat u het zelf kunt proberen, uiteraard geheel vrijblijvend en kosteloos. Ik laat u en een aantal werknemers een stoelmassage van 20 minuten ervaren, zodat u kunt ervaren wat het kan doen op het gebied van ontspanning. Als het goed is bevallen, kunnen we afspraken maken voor een vervolg.

Hoe gaat het in zijn werk?
Als we elkaar ontmoet hebben en besluiten de samenwerking aan te gaan, dan is de volgende stap om een geschikte ruimte te vinden waarin de massages kunnen worden gegeven. Idealiter is het steeds dezelfde ruimte waardoor geen personeel hoeft te verschuiven en continuïteit en rust wordt geboden. Belangrijk is een internet/wifi verbinding, verwarming en stroom. De ruimte zal met een klein aantal zaken worden aangekleed en geschikt gemaakt om de massages te geven. 

Mohara regelt alles zelf. Ze heeft de benodigde materialen èn draagt zorg voor de administratie rondom de afspraken en betalingen. Zij heeft een online afspraken programma waardoor uw medewerkers eenvoudig zèlf afspraken kunnen boeken. En Mohara zorgt voor alle administratieve afhandeling rondom en financiële afwikkeling. Dus u heeft geen omkijken naar organisatorische of administratieve zaken rondom de massages.

 

Andere bedrijven die u voor zijn gegaan

Tijdens een evenement of bedrijfsuitje

 

Organiseert u een evenement, feest, braderie of teamdag en wilt u hier een verrassing aan toevoegen? Kies dan eens voor een bijzondere, gezonde en gezellige aanvulling met massages door Mohara Mobiel. Mohara heeft een eigen feestelijke tent om diverse massages te geven: stoelmassage, voetmassage, hoofdmassage of combi-massage op een massagetafel.

Uw evenement, feest of bedrijfsuitje zal een meerwaarde hebben door de laagdrempelige massages. Want deze zijn persoonlijk, effectief en aangenaam. Mohara staat bekend om haar openhartige en vriendelijke benadering en zal haar best doen om iedereen te laten ‘ontdooien’ en genieten. U hoeft zich geen zorgen te maken over inhoud of aankleding Mohara zal – natuurlijk na afstemming met u –  alles zelf regelen. Afhankelijk van het aantal gasten of personeelsleden worden één of meerdere professionele masseurs ingezet. Mohara zorgt voor het regelen van deze masseurs en staat garant voor de kwaliteit.

  Aan de slag met Mohara?

  Is uw interesse gewekt? Ik kom graag bij u langs! Vul onderstaand formulier in en ik neem contact met u op.

   

  Mohara

  Verlengde Groenestraat 33
  6525 EG Nijmegen
  Telefoon: (+31)06-48765050
  E-mail: info@mohara.nl

  Volg Mohara op:

  Gratis e-book

  7 tips voor minder stress in je lijf

  Gratis e-book

  O.N.T.S.P.A.N

  7 tips voor minder stress in je lijf

  Ja, die wil ik hebben!

  error: Content is protected !!