Zomeractie voor Covid 19 zorgprofessionals

Zomeractie covid 19

jul 3, 2020

Geef de stilte een kans, nazorg voor IC-Covid19 zorgprofessionals

Hallo zorgverlener,

Ja, de laatste maanden waren moeilijk en zwaar. De coronacrisis heeft niet alleen iedereen in het land geraakt, maar vooral ook jullie.

Hoe ga jij daarmee om? En hoe voel je je nu in deze tijd van “relatieve rust”?

 

Heb jij je emoties even “uitgezet”?

Ik kan mij indenken, dat je jezelf in die drukke periode opzij hebt gezet om er te zijn voor anderen. Dat je heel professioneel je emoties even hebt “uitgezet” voor zover dat mogelijk is.

Want herken je deze uitspraken van collega’s of van jezelf?

Als je je collega’s spreekt, zul je vast de onderstaande uitspraken herkennen. En misschien herken je zelfs je eigen gedachten in deze citaten.

Ik heb het gevoel dat ik mensen tekort doe. Ik kan hun gezichten niet zien, omdat ze op hun buik liggen. En ik spreek en zie hun familie bijna niet.

Die eerste keer dat iemand weer uit die slaap komt…

De gemiddelde Covid-patiënt die overlijdt, is niet wakker.

Die ethische discussies rondom dreigende overcapaciteit…die keuzes gaan vol tegen je moraal in.

Ik wil de patiënt graag steunen en goed verzorgen, maar daar is nu geen tijd voor.

Dat zijn echt wel gevoelens die erin hakken.

Tijdens de zomeractie covid 19 sta je even stil

Kom tot rust in een ‘natuurbad’

Nu de druk een beetje van de ketel is, is het tijd om bij jezelf stil te staan. Omdat je straks nog door moet. Want wie weet komt er nog zo’n golf van besmettingen aan. En ook de “gewone” routine kan stressvol zijn.

Ik gun je daarom een lang moment van jezelf opnieuw ontdekken en uitrusten in een ‘natuurbad’. Dat ‘bad’ kan ik je bieden in een boomgaard, een ware oase bij jou om de hoek. Daar kun je even tot rust komen en jezelf verwennen.

 

Wil je weten hoe je tot rust kunt komen?

 

Met (geleide)mediatie, lichaamswerk, muziek, creatieve opdrachten en soms een groepssessie kun je weer tot rust komen.

Dit maakt emoties los, legt gedachtenpatronen bloot en vraagt je je onzekerheden, angst, schuld, schaamte, boosheid en verwarring bloot te geven. Je gaat jezelf onderzoeken, uiten en je laat op je eigen speelse, creatieve manier zien wat voor jou symbool staat aan deze covid-periode.

Geef de stilte een kans

Krijg de wind in de rug. Laat de natuur je helpen. Geef de stilte een kans en luister naar de kwetterende vogels. Samen staan we even stil. Kijken we naar de kleine dingen om ons heen om de grote dingen even te vergeten. Zoom in op het gefluister in het groen, het gekabbel van water, de libelles boven de vijver, de waterlelies en de fruitbomen.

Spelen, ontdekken, delen en herkennen

Uit eigen ervaring weet ik dat de belevingstuin – waar ik de sessies wil houden – helpt bij het verwerken van bijvoorbeeld een burn-out. Als natuurcoach help ik anderen verbinding te maken, te spelen, te ontdekken, te delen en te herkennen. Zodat je uit de overlevingsstand kunt komen. En jij je onverwerkte gevoelens aandacht kunt geven, zodat je er uiteindelijk minder last van zult hebben.

Belevingstuin

Symbool

Ga naar huis en voel je uitgerust en geïnspireerd aan waar je nu houvast aan hebt.

Klinkt dat goed?

Wil jij je ervaringen delen met collega’s die hetzelfde hebben doorgemaakt als jij, maar dan niet in professionele setting, op het werk, maar lekker buiten in de zon?

Ontdek je rustpunt in jezelf, ga aan de slag met het helen van je hart en zorg goed voor jezelf, zodat je er sterker uitkomt.

Meld je aan voor de zomeractie covid 19

Meld je aan voor de zomercampagne voor zorgprofessionals uit de Intensive Care.

Gratis e-book

O.N.T.S.P.A.N

7 tips voor minder stress in je lijf

Ja, die wil ik hebben!

error: Content is protected !!