06-48765050 info@mohara.nl

Een massage bij Mohara vermindert spierpijn, spanningsklachten en RSI

Behandelingen bij Mohara zijn er op gericht om naast de symptomen ook het dieper liggende probleem aan te raken en weg te nemen.   Dit kan het je het volgende opleveren:

  • ​Ontspanning
  • ​Beter slapen
  • Geen beperkende spanningsklachten meer
  • Energiek zijn​ en zin hebben in de dag
  • Bewegingsvrijheid​
  • Pijnvrij zijn​
  • ​Meer liefde voelen voor jezelf en je lichaam​​​
  • Je vitaal en soepel voelen

Shiatsu

Shiatsu is een massagevorm waarbij druk wordt gegeven op energetische punten. Daarom noemt men het ook wel drukpunten-massage of meridiaan massage. Een meridiaan is als een rivier van energie en shiatsu kan deze energiestroom herstellen. ​De massage is rustig en intens tegelijkertijd.
​Shiatsu wordt over de kleding gegeven. Door afwisselend diepe en oppervlakkige druk of strekking te geven op bepaalde plekken van je lichaam ​wordt je Qi (levensenergie) uitgenodigd te bewegen. Je gaat hierdoor niet letterlijk bewegen, maar de levensenergie gaat stromen en je lichaam komt energetisch in balans. Hierdoor word je verfrist, gevuld, verwarmd en van binnenuit gekieteld. Dat is LEVENSKRACHT. ​Shiatsu werkt op een dieper niveau dan een ‘gewone’ klassieke massage, waardoor je er ook de volgende dag of zelfs dagen nog profijt van hebt.

Tuina massage

Tuina is een dynamische behandeling, ook wel Chinese fysiotherapie of sportmassage genoemd. Evenals shiatsu is tuina een massagevorm waarbij energetische punten en energiebanen worden behandeld. Shiatsu en tuina zijn een beetje te vergelijken met acupunctuur maar dan zonder naalden.Volgens de Chinese geneeskunde ontstaat pijn door stagnatie van energie (Qi) en/of bloed (Xue). Tuina brengt Qi en Xue in beweging waardoor de pijn afneemt. In mijn behandelingen combineer ik tuina, shiatsu en klassieke massagetechnieken zodat een volwaardige behandeling ontstaat.

Mohara combi-massage

Deze massage is een combinatie van principes uit de shiatsu, tuina en klassieke massage. Het haalt het beste van deze massagetechnieken naar boven. Zoals bijvoorbeeld bij shiatsu het vinden en voeden van plekken in je lichaam waar energie tekort is (‘leegte’), het loslaten van overspanning en geblokkeerde energie (‘stagnatie’) bij tuina en het behandelen van triggerpoints of spiermassage bij klassieke massage. Naast deze technieken kunnen zich ook andere vraagstukken aandienen die vragen om een specifieke benadering bijvoorbeeld vanuit het Systeemwerk (Familieopstellingen & Massage).

Voetmassage

In de holistische geneeskunde zoals de Chinese en Japanse is elk afgesloten deel van het lichaam een afspiegeling van het geheel. Voorbeelden zijn pols, oor, hand, hara (buik) of voet. Ze corresponderen met organen en systemen in het lichaam en hebben invloed op de gehele gesteldheid. Daarom kan een behandeling van bijvoorbeeld de voeten effectief zijn, ook al zit de klacht niet letterlijk in de voet. Bij deze behandeling worden voeten, onderbenen en knieën gemasseerd. Maar ook als je geen klachten hebt kom je tot rust omdat energie uit het hoofd naar de voeten gaat en je beter kunt aarden. Een voetmassage geeft een weldadig gevoel van ontspanning èn vitaliteit.

Stoelmassage

Bij een stoelmassage zit je in een speciale ergonomische stoel. De massage wordt over je kleding gegeven. Bij deze massage gebruik ik zowel shiatsu, tuina als technieken uit de klassieke massage. Je rug, nek, hoofd maar ook armen, handen, voeten en de benen kunnen behandeld worden. Verfrissend en ontspannend tussen de werkzaamheden door, maar ook heel geschikt voor mensen die niet op een mat of tafel kunnen of willen liggen.

Massage bij kanker

Als je kanker hebt (gehad) dan kan het zijn dat je moeite hebt om je lichaam te vertrouwen. Of dat het lastig is om je te ontspannen, te voelen wat er in jezelf gaande is, je pijn los te laten, of om je over te geven aan een behandeling die gericht is op het ervaren van een puur, fijn gevoel. Bij een ziekte als kanker kan je het gevoel hebben uit elkaar gerukt te zijn, gedissocieerd van je lichaam, weggetrokken uit je leven. Een massagebehandeling kan helpen om die dissociatie op te heffen, om Jezelf te voelen. Het ontspant en helpt je een positief lichaamsbeeld en zelfbeeld te ervaren. Je bent meer dan de ziekte, Jij Bent. Hier & Nu. En ik help je. Niet door Qi in beweging te zetten zoals bij de andere massages, maar door je aan te raken in het Zijn van dat moment. Ik heb hiervoor een gecertificeerde training gehad bij Stichting voor Jou, die gespecialiseerd is op het gebied van massage bij kanker. Zie www.stichtingvoorjou.nl voor meer informatie.

Ik kies bewust om iedere maand een massage te hebben bij Mo. Ik zoek rust en ontspanning in mijn hoofd en lichaam, en dat weet Mo telkens weer te geven. Vooral haar intuïtieve aanpak vind ik een sterk punt. Hiernaast heeft Mo een natuurlijke nieuwsgierigheid naar iemands welzijn. De gesprekken die hieruit voortvloeien maakt, dat ik graag bij haar langs ga. Ik gun haar een overvolle agenda!

 

Arnaud

Na de paar sessies shiatsu therapie die ik heb gehad kan ik spanningen beter lokaliseren in mijn lichaam. Ik vind waar het zit en kan het daar loslaten. En ik kan beter met emoties omgaan. Ik uit ze meer. Ik voel dat dat me sterker maakt. Kwetsbaarheid hoort ook bij het leven, maar voorheen vond ik het vooral belangrijk om sterk te zijn.

Sirin

Mo is zorgzaam en werkt zorgvuldig, gecontroleerd en vol overgave. Ik voel me veilig. Het is een heerlijke ervaring van ontspanning. De stiltes tijdens de behandeling zijn weldadig.

Ans

Mohara

Verlengde Groenestraat 33
6525 EG Nijmegen
Telefoon: (+31)06-48765050
E-mail: info@mohara.nl

Volg Mohara op:

Gratis e-book

7 tips voor minder stress in je lijf

Gratis e-book

O.N.T.S.P.A.N

7 tips voor minder stress in je lijf

Ja, die wil ik hebben!

error: Content is protected !!